latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 09/12/2022
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

16. marta 2023. godine držana je 36. Skupština SMEITS-a. Usvojeni su izveštaj o radu  SMEITS-a za 2022. i plan rada za 2023. godinu. 

 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
Živojinu Perišiću, dipl. maš. inž.

 


Припрема 33. Међународног конгреса о аутоматизацији – ХИПНЕМ 2024

Проф. др Драгољуб Вујић, председник Управног одбора Друштва за аутоматизацију, најавио је активности на припреми 33. Међународног конгреса о аутоматизацији – ХИПНЕМ 2024

Друштво за аутоматизацију (пре тога Секција за аутоматизацију) СМЕИТС-а организовало је 32 научно-стручна скупа из области Хидраулике, Пнеуматике, и Флуидике под називом ХИПНЕФ. Последњи је одржан у Врњачкој Бањи 2009. године.

Поносни на чињеницу да је ХИПНЕФ био препознатљив у стручним и научним круговима како у Србији тако и у ширем окружењу, СМЕИТС је донео одлуку да се настави са организовањем скупова који би у наредном периоду требало да имају међународни карактер.

Пошто је у деценији и нешто више, колико је прошло од одржавања последњег скупа, дошло до невероватних помака у развоју и реализацији нових компонената и система, нових материјала и технологија, нових софтверских алата, на предстојећем скупу ће поред традиционалних тематских области заступљених на претходним скуповима, бити и нове, као што су: Мехатроника и мехатронички системи, Аутономна возила, Електроника, Микропроцесори и микрорачунари, МЕМС И НЕМС технологије, Вештачка интелигенција, Нови софтверски алати. Имајући то у виду, предлажемо да се досадашњи назив ХИПНЕФ промени у ХИПНЕМ, где је слово Ф долазило од речи Флуидика а слово М сада значи Мехатроника.

У току је израда прве информације о предстојећем конгресу и дефинисање суорганизатора скупа. Планирамо да суорганизатор скупа буде један од техничких факултета у Ребулици Србији.Generalni pokrovitelj  
54. Međunarodnog kongresa o KGH 

Elcom Trade


Pokrovitelj izložbe u okviru
54. Međunarodnog kongresa o KGH